Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator

Evenimente

Rugăciune pentru Nepal, de Tania și Ajai

     Tania și Ajay sunt misionarii noștri și coordonatorii lucrării Precept Ministries în Nepal.

 

    În luna aceasta trebuia să avem o pregătire de 2 săptămâni în capitala Kathmandu. Cutremurul devastator a creat multe nevoi pentru care vă invităm să vă rugați și să fim alături de frații și surorile noastre care trec prin grele încercări. Majoritatea studenților noștri și-au pierdut casele. Ajay și echipa au organizat ajutoare și vizite la cei care și-au pierdut casele pentru a-i încuraja și a fi alături de ei în aceste zile dificile. În timpul cutremurului majoritatea creștinilor erau în biserici și acest fapt a ocrotit viața multora.

Să ne rugăm pentru înțelepciune și călăuzire în aceste împrejurări pentru a ști cum să fim alături de frații și surorile noastre și lucrarea pe care o facem în această țară.

* * *

     Aşa cum ştim cu toţii, în data de 25 aprilie a.c., la 11:54 ora locală, în Nepal a avut loc un cutremur cu magnitudinea 7,8 pe scara Richter. Epicentrul cutremurului a fost localizat în districtul Lamjung, la aproximativ 77 km nord-vest de capitala Nepalului, Kathmandu. Este cel mai puternic cutremur care a avut loc în regiune, din 1934 încoace.

     Cu lacrimi în ochi am primit vestea despre cutremur. Soțul meu, Ajay, mi-a scris şi mi-a spus că el şi toată familia lui sunt bine. Toţi erau în biserici căci era ziua când merg la biserică. Vineri au avut seminar şi Ajay a predat, iar sâmbătă după serviciul divin urma să continue seminarul. Nimeni nu a murit, dar s-au speriat foarte tare. Nu este conexiune telefonică şi Ajay nu a putut găsi toţi studenţii şi cunoscuţii. Nici electricitate nu este şi nici legătură de internet. Acasă avem o baterie; Ajay îşi încarcă telefonul de la aceasta şi astfel îmi mai scrie câteva rânduri.

    Dimineaţă, în timp ce îmi scria a avut loc iarăşi un cutremur. Până a doua zi au mai fost 62 de replici ale cutremurului, dar în capitala Kathmandu s-au simţit numai 28 dintre ele. Oamenii sunt foarte speriaţi şi stau în câmp. Cei care şi-au pierdut casele stau în corturi. Nu există răniţi între cei care au venit la sesiune, dar avem veşti rele din Sindupalchok unde am avut şi tabără şi evanghelizare şi de unde am avut şi studenţi la sesiune. În regiunea Sindu­palchok toate casele sunt distruse. Cu ceva timp în urmă această regiune a fost afectată şi de mari inundaţii

  Casa în care locuim nu s-a prăbuşit, dar are multe fisuri. Şoselele sunt distruse, mai ales în regiunea unde s-au reparat recent. Oamenilor li se împart ajutoarele afară în câmp.

Din cauza replicilor cutremurului medicii au scos pacienţii afară. Şi datorită faptului că sunt mulţi morţi există pericolul unei epidemii de ciumă deoarece morții sunt arși în aer liber.

 Pastorii merg și îşi vizitează bisericile. Toţi sunt ocupaţi cu mobilizarea credincioşilor pentru a-i ajuta pe cei în nevoie. Cele mai multe biserici îi adună pe credincioși și stau împreună.

    În luna iunie începe sezonul ploios şi durează până în octombrie. Oamenii care şi-au pierdut casele au mare nevoie de adăpost. Vă rugăm să vă rugaţi pentru aceasta şi pentru toţi cei care au suferit, pentru protecţia lor şi pentru ca Evanghelia să înainteze cu putere în aceste împrejurări dificile. Domnul să aibă milă de toţi.