Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator

Evenimente

Wayne Barber a plecat la Domnul

    Dr. Wayne Barber - mult îndrăgitul păstor, învățător și autor creștin, a plecat la Domnul la vârsta de 73 de ani. Viața sa a lăsat o amprentă nu doar în țara sa de baștină, SUA, dar și în multe alte țări ale lumii unde a predicat Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia, cu multă putere de-a lungul anilor.

    Wayne Barber s-a născut la 27 iulie 1943. După universitate a absolvit seminarul teologic din Louisville, Kentuky si apoi seminarul teologic din Wilmore, Kentucky. El este recipientul a două doctorate onorifice de la seminarul teologic North Florida Baptist din Jacksonville, Florida și seminarul teologic Covington din Fort Oglethorpe, Georgia.

 

   Wayne Barber a păstorit mai multe biserici, inclusiv biserica Woodland Park Baptist din Chattanooga, Tennessee timp de 23 de ani și biserica Hoffmantown Baptist din Albuquerque, New Mexico timp de 9 ani.

   Timp de 14 ani, Wayne Barber a fost învățător împreună cu Kay Artur în cadrul misiunii Precept Ministries International, unde a produs numeroase lecții audio și video în baza manualelor de studii biblice inductive. Tot în acei ani, a studiat și conlucrat împreună cu Dr. Spiros Zodhiates și a fost prezentator a emisiunilor radio și TV „Lumina Noului Testament”. Wayne Barber a fondat misiunea „Living Grace” (Trăind prin har) din SUA și a predicat mesajul „Hristos în voi, nădejdea slavei” în întreaga lume. El este autorul a numeroase cărți și manuale de studiu Biblic care au fost traduse și publicate în multe țări ale lumii.

   Dea lungul anilor, Dr. Barber a fost prieten apropiat și a colaborat strâns cu directorii misiunii Precept Ministries Eurasia, Mia și Costel Oglice și împreună au pregătit și echipat păstori și slujitori din România și multe alte țări.

   Împreună cu soția sa, Diana, familia Barber s-a bucurat de 47 de ani de căsnicie și a crescut doi copii: Stephen și Stephanie. Fiul Stephen, este căsătorit, tată a 5 copii care a răspuns și el chemării de a fi slujitor-păstor. Fiica Stephanie, este căsătorită, mama a doi copii și slujește pe Domnul împreună cu soțul ei care este și el păstor.

Dumnezeu să mângâie inimile tuturor celor îndurerați! 

Articol scris de Elena Brewer