În anul 1970, a fost fondat organizatia PRECEPT MINISTRIES INTERNATIONAL, de catre Jack si Kay Arthur.

Aceasta organizatie si-a început activitatea cu întâlniri locale de studiu biblic pentru tineri, ajungând apoi o organizatie internationala care îi zideste pe oameni în Cuvântul lui Dumnezeu prin metoda inductiva de cercetare a Bibliei. În prezent, materialele oferite de această organizatie sunt folosite în peste 120 de ţări si 67 de limbi, de catre sute de mii de persoane.

Echipa de profesori a organizatiei Precept Ministries International sub conducerea fondatorilor ofera studii bilice bazate pe metoda inductiva, atât pentru copii cât si pentru adulti. Studiile pot fi împartite în mai multe categorii:

  • Studii de 40 de minute
  • Studii devotionale
  • Învatatura peste învatatura
  • Desopera tu însuti(pentru copii)

Kay si Jack Arthur, împreuna cu echipa de profesori de la Precept Ministries International au raspândit si predat Cuvântul lui Dumnezeu pe toate continentele lumii si au echipat zeci de mii de pastori si lideri în toate institutiile de învatamânt. Emisiunile de radio si TV de 30 de minute, intitulate Învatatura pentru viata, pot fi receptionate în multe parti ale lumii si multe suflete se bucura de aceasta posibilitate. 

Scurt istoric Percept Ministries Eurasia

Este o filiala a organizatiei creștine Precept Ministires International, desfașurându-și activiatea în numeroase țări din Europa și Asia.

În anul doi de seminar (1982), la International School of Thelology din San Bernardino, California, Mia si Costel Oglice, intra în contact cu studiile biblice inductive, si, cu ocazia vizitei fondatorilor acestei organizatii hotarasc sa se alature acestei misiuni si înteleg necesitatea unei astfel de organizatii și în țara noastră.

Din 1983, Mia si Costel Oglice au început sa traduca si sa predea materiale de studiu inductiv la întâliri cu pastori si cu lucratori din România.

Au continuat apoi, întâlnirile locale, în care oamenii erau ziditi prin Cuvântul lui Dumnezeu. Desi erau vremi de persecutie în România, multi crestini au înteles valoarea ascestor studii inductive si s-au alaturat misiunii de a-i echipa pe oameni prin Cuvânt pentru a se putea implica în raspândirea Evangheliei si câstigarea oamenilor pentru o viata traita alaturi de Cristos.

Dupa 1990, când libertatea de exprimare era câstigata, au fost organizate conferinte si seminarii de instruire în întreaga tara, în colaborare cu pastori si biserici locale. Astfel prin intermediul studiului biblic inductiv au fost instruiti si pregatiti numerosi lideri care sa se implice în slujirea crestina, atât în biserica cât si în societate. În urma actiunii de investire în echipa de lideri crestini, multi barbati cât si femei slujesc efectiv, ca pstori, misionari, evanghelisti, lideri pentru lucrarea din orfelinate si închisori si lidere pentru lucrarea cu femelie din bisericile locale. Pe parcursul procesului de pregatire studiile Învatatura peste învatatura s-au raspândit în toata România.

La Centrul de studii biblice de la Surduc, în anul 1999, a fost înfiintat Institutul Biblic Percept Ministries Eurasia. Scopul acestui institut a fost de a pregati lideri crestini pe baza metodei de cercetare inductiva a Bibliei.

Persoanele de un real folos în formarea echipei de profesori care predau la acest institut au fost sotii Mia si Costel Oglice. Tot aceste persoane se ocupa si de publicarea studiilor biblice Învatatura peste învatatura, studii care sunt disponibile pentru toate persoanele care doresc sa-si formeze deprinderea de a studia Biblia zilnic.