Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator

Evenimente

Proiect național "Tabere 1678", de Radu Blendarencu

    Dragi prieteni și suporteri în rugăciune, după cum știți, la începutul acestui an în cadrul Asociației Precept Ministries Internațional în Republica Moldova a fost lansat un proiect național intitulat „Tabere 1678”. Scopul acestui proiect este ca în fiecare localitate din țara noastră – în total 1678! – să se organizeze cel puțin o tabără de studiu biblic în care să se folosească materialele de studiu biblic inductiv pentru a ajuta la răspândirea Evangheliei.

   De la începutul anului până acum s-au organizat 104 tabere în 60 de localități.  În unele sate am organizat câte două tabere – atât în vacanța de vară, cât și în cea de toamnă. În total, la aceste tabere, au participat 1.000 de copii dintre care 674 au rostit rugăciunea de pocăință.

   În vacanța de vară s-au organizat  tabere cu cazare, în care slujitorii bisericilor locale au folosit eficient timpul vacanțelor. Sergiu Matei a organizat pentru prima dată o tabără de zi în satul Hârbovăţ din raionul Anenii Noi la care au participat 50 de elevi cu vârsta între 12 şi 16 ani. Participanţii au învăţat despre rugăciune folosind studiul „Doamne, învaţă-mă să mă rog”. Până la această tabără nimeni nu i-a învățat pe acești copii cum să se roage lui Dumnezeu.

   De asemenea, Sergiu Rutcovschi a organizat o tabără pentru persoane cu dizabilități și au fost 126 de participanți. Cei mai mulți dintre aceștia și-au petrecut aproape toată viața la orfelinate și niciodată nu au experimentat dragostea oamenilor din jurul lor.  Unii dintre ei au spus că pentru prima dată  în viața lor au putut mânca pe săturate. La această tabără s-a studiat cursurile „Puterea cunoașterii lui Dumnezeu”  și „Eliberarea de frică”.  În urma studierii Sfintelor Scripturi, 20 de persoane și-au dat viața Domnului Isus și au acceptat să devină ucenici ai Lui. 

   Apoi instructorii clubului Stolas Leukas și Dunamis au organizat tabere de sport și studiu biblic în multe localități unde se lucrează la plantarea de noi biserici. Astfel de tabere au avut loc în orașele Telenești, Chișinău, Ștefan Vodă, Ialoveni și Călărași. 

   În satul Pojorăni, raionul Ialoveni, familia Ghenadie și Diana Curbet care sunt misionari în localitatea Bardar din același raion, au organizat o tabără cu 50 de copii care au studiat cu mare bucurie cursul „Doamne, cum Te numești”. În prima zi, pentru că se făcea studiu biblic chiar în fața școlii, directoarea și directorul adjunct au urmărit tot programul taberei de o zi. Apoi a venit și primarul satului, un om foarte primitor și a susținut bunul mers al taberei.

Alexandru Buzilă, profesor în cadrul Institutului Biblic Inductiv a organizat 5 tabere în satele din raionul Cantemir cu 161 de parti­cipanți. La aceste tabere s-au pocăit 61 de participanți. 

   Viorica Vâlcu a organizat în satele din raionul Cimișlia 7 tabere cu 700 de participanți. La una din aceste tabere o fată pe nume Valeria nu își putea ierta mama, care a părăsit-o pe timp de iarnă și nu s-a mai întors. Ca urmare, ea și sora ei mai mică au fost duse la orfelinat. Valeria a insistat să vină la toate taberele organizate de echipa Vioricăi Vîlcu, și în urma studierii Sfintelor Scripturi L-a primit pe Domnul Isus în inima ei și a înțeles că trebuie să-și ierte mama. Astăzi Valeria este împăcată cu mama ei și o vizitează regulat.

   De asemenea, echipa școlii de computere ScripTehInfo a organizat tabere cu studierea Bibliei și a computerului în localitățile Chișinău, Lăpușna, Băcioi și Carahasani.

 Avem și câteva motive de rugăciune în care vrem să ne susțineți. Să ne rugăm împreună pentru:

• copiii care au studiat Scripturile în aceste tabere – ca să rămână tari și să devină lucrători în Evanghelie;

• liderii bisericilor din țară – ca să vadă urgența implicării în societate și să organizeze astfel de tabere;

• formarea de noi lideri care să fie gata oricând să meargă în satele și orașele din țara noastră și să organizeze cel puțin o tabără cu studierea inductivă a Sfintelor Scripturi. În acest sens vă invităm să participați la următoarele sesiuni a Institutului de Studiu Biblic Inductiv. Prima va avea loc în perioada 4-16 ianuarie 2016 și se va preda cursul Creșterea Bisericii, iar a doua în perioada 18-30 ianuarie 2016 unde se va preda cursul Evan­ghelizare și Ucenicie, partea întâi. Ambele sesiuni se vor desfășura în incinta Bisericii „Harul” de pe strada Ciocârliei 2/8, Chișinău.

• taberele din anul 2016. Până acum s-au planificat 10 tabere, care se vor desfășura în lunile de iarnă și vrem ca în anul 2016 să organizăm 200 de tabere.