Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator

Evenimente

Foame după Cuvânt, de Radu Blendarencu

    Timp de două săptămâni împreună cu o echipă de 5 persoane, am călătorit timp de 4 zile prin Uganda până în Sudanul de sud. Am avut mai multe seminare, conferințe și o pre­gătire de 4 zile cu păstori și lideri din Sudanul de Sud și din Darfour (Sudanul de Nord). Pe zi ce trecea, petrecând timp, mă durea inima să văd sărăcia și durerile țării. Am vizitat un orfelinat de 200 copii; plângeam văzând cum mor copiii de malarie și nu au medicamente. Mulțumim Domnului că am putut cumpăra împreună cu echipa 50 de medicamente pentru malarie. Am vizitat școli care nu au nici cretă să scrie pe tablă. Deși au condiții foarte grele, copiii sunt bucuroși și vor să învețe; ei au învățat să trăiască mulțumiți cu ce au.

   Uniunea baptistă din Sudan are 20 de școli în întreaga țară cu peste 2.000 de copii și adolescenți. Conducerea uniunii s-a bucurat mult când am prezentat cursul Sexualitatea din perspectiva Bibliei și din toamnă vrea să îl introducă în programa școlară. Am vizitat un club sportiv și am fost uimit să văd că nici un sportiv nu are încălțăminte de sport. Toți joacă fotbal în picioarele goale, dar lovesc puternic!

    Am prezentat cursul Căsătorie fără regrete. De asemenea am predat la un seminar cursul Cum să ai o relație reală cu Dumnezeu și ne-am bucurat că la cursul Tit cu păstori, diaconi și lideri de tineret au participat în jur de 120 de persoane. Începeam în fiecare zi la ora 9:00 și terminam seara. La fiecare învățătură nouă ei ieșeau în față și se pocăiau de gândurile lor rele. Ei aveau multe întrebări și erau bucuroși să primească răspuns din Biblie. Episcopul Eduard a spus că acest studiu trebuie predat în toate bisericile din Sudanul de Sud și în țările învecinate: Kenya, Etiopia și Ciad. El ne-a rugat insistent să continuăm ceea ce am început deoarece a văzut că atunci când oamenii studiază Biblia inductiv inima lor este schimbată. Au venit și profesori de la un colegiu biblic din Kampala, capitala Ugandei (de la o distanță de 800 km).

   De asemenea au venit păstori din Darfour (Sudanul de Nord). Ne-am bucurat de posibilitatea aceasta de a studia 4 zile cu acești lideri și să-i vedem hotărâți să predea acest curs în bisericile lor. Mulțumim Domnului care ne-a păzit căci numai la 25 km depărtare de noi se dădeau lupte. După ce am plecat din țară și am călătorit 4 zile ca să ajungem acasă, am primit un mesaj de la președintele uniunii baptiste. Acest frate ne cere să ne rugăm pentru ei căci a reînceput războiul la 80 km depărtare de locul unde am fost noi și sute de oameni sunt prinși în casele lor, alții sunt omorâți și lupta nu se oprește. Oamenii stau închiși, unele case sunt distruse și populația este fără nădejde.

   Să ne unim în rugăciune și să cerem de la Domnul protecție, pace, siguranță, calm și oprirea ostilităților. Cât de mult Îi mulțumim Domnului că am mers la timpul hotărât de El și am văzut clar mâna Lui la lucru! Continuăm să ne rugăm pentru frații și surorile din Sudan și răspândirea Evangheliei să-i întărească pe cei ce suferă și pe cei îndurerați.