Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator

Evenimente

Bucurie de Crăciun! de Teofil și Elena Ferciug

    Mulțumim Domnului pentru un an plin de binecuvântări și de realizări. El ne-a călăuzit și ne-a dat bucurie în lucrarea care am avut-o, în grupele de studiu, în biserică și în cartierul Mondial din Lugoj, în care slujim. Am terminat cu bine cursul Experimentează atingerea lui Isus cu 12-15 băieți. Am avut bucuria să experimentăm împreună Cuvântul lui Dumnezeu, care a avut efect asupra vieților noastre, în dorința de a lăsa pe El să ne transforme. Pe parcursul acestor 6 săptămâni am studiat primele 6 capitole din Evanghelia după Marcu și am înțeles ce s-a întâmplat cu aceia care s-au întâlni cu Isus. Am văzut prezența și atingerea Lui care schimbă viețile oamenilor. Băieții au mărturisit că au experimentat personal schimbarea pe care o face Domnul Isus când te apropii de El. Ca încununare a acestui studiu, am avut o întâlnire deosebită și atingerea Domnului a făcut ca grupul de tineri să dorească să ajute văduvele din biserică la treburile casnice. Acești tineri răspund cu bucurie și când este nevoie de slujire și la biserică.

     Studiul cărții Faptele apostolilor cu membrii bi­sericii și cu tinerii din biserică a avut un impact deosebit asupra noastră, văzând cum creștea Biserica primară. Două surori au fost impresionate în mod deosebit de acest curs și au început să vorbească celor din biserică despre acest studiu. Ele doresc să practice în fiecare zi ceea ce au învățat, și anume, să stăruie în citirea Scripturilor, în rugăciune, în masă luată împreună și în părtășie.

     Este o mare bucurie să vedem lucrarea Cu­vân­tului, care schimbă viața și aduce bucurie. În fiecare sâmbătă studiem împreună cu biserica lecțiile bi­blice. Un impact deosebit l-a avut lecția despre Filimon; mulți au cerut să mai studiem acest capitol despre un rob care ajunge să fie colaborator în lucrarea de vestire a Evangheliei. Un frate a spus că el a fost robul păcatului și acum este robul Domnului. Era tare încântat că Dumnezeu poate folosi orice om, care se pune la dispoziția Lui, neținând seama de poziția lui socială și nici de faptul că locuiește în cartierul Mondial din Lugoj!

    Cu o săptămână înainte de Crăciun am participat la Reșița, împreună cu văduvele din biserică, la o sărbătoare specială organizată pentru ele. În data de 24 decembrie am organizat un program special intitulat Crăciunul copiilor din cartier. La sfârșitul pro­gramului copiii au primit cadouri. Un grup fru­mos de surori și tineri a mers cu colinda în cartier și în oraș, o experiență binecuvântată în fiecare an. Am plecat la 17:30 și ne-am întors la 1:00 dimineața. A fost ger mare, dar am reușit să terminăm cu bine tot ce ne-am propus, chiar dacă am înghețat și noi și instrumentele muzicale! Printre colinde, surorile și copiii au recitat poezii și versete biblice; totul s-a desfășurat în bucurie și emoție mare, ca aceea a păstorilor din câmpie, care au auzit despre nașterea lui Isus.

   În dimineața de Crăciun, la Biserica Pâinea vieții, am prezentat o scenetă și am colindat. Manuela a colindat și ea cu grupul care studiază limba en­gleză și fac studiu biblic. O mare bucurie a fost și participarea grupului nostru la programul Crăciunul orfanilor, organizat de fratele păstor Gigel Olariu.

 

   În luna decembrie am lucrat la un proiect de ajutorare al copiilor și familiilor nevoiașe din cartier. Am făcut publicitate acestui proiect și oamenii au răspuns minunat: am primit haine și alimente pentru oamenii din cartierul Mondial.

 Am primit 4 microbuze cu haine și alimente de la oameni pe care nu i-am cunoscut înainte. O femeie a donat pentru alimente tot venitul ei dintr-o săptămână de lucru. Mulți alții au participat la acest proiect și au răspuns în chip minunat!

   Un băiat ne-a spus despre o familie dintr-un sat situat la 15 km de Lugoj. Este vorba despre 8 copii crescuți de o bunică oarbă, care se străduie să le ofere o educație creștină. Tatăl i-a părăsit și mama de asemenea. Toți copiii aveau nume biblice! Bunica a spus că dorința ei este ca acești copii să trăiască la înălțime numelor pe care le poartă. Copiii locuiau într-o odaie rece, fără căciuli și haine. Mare ne-a fost bucuria când am văzut familii nevoiașe din cartierul nostru care au dat din sărăcia lor alimente și haine pentru acești copii de la sat. Cu ocazia acestui Crăciun Dumnezeu a făcut minuni în cartierul nostru.

  Într-o altă azi, a venit o văduvă căreia anul trecut de Crăciun i-a luat casa foc și ne-a cerut un frigider. I-am spus că nu avem, dar ne rugăm pentru această nevoie. După ce am făcut un anunț și am descris situația ei, în 7 minute m-a sunat un domn din oraș și s-a oferit să-i cumpere un frigider nou. Din nou am văzut mâna bună a lui Dumnezeu, care poartă de grijă! Și cât s-a bucurat văduva Rozalia când a văzut răspunsul Domnului la rugăciuni. Doi tineri din grupul de studiu biblic m-au ajutat să ducem niște lemne la o văduvă care rămăsese fără lemne pe 23 decembrie.

   Multe au fost experiențele avute, dar mesajul Evangheliei lui Isus, Cadoul cel mare, a fost o bine­cuvântare pentru cartierul nostru, care a împlinit ne­voile oamenilor oferindu-le haine, alimente, jucării, electrocasnice și altele. Vestea bună a Evangheliei a fost auzită, văzută, simțită și a adus multă bucurie. Slavă Domnului pentru lucrarea frumoasă pe care o face în cartierul nostru!