Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator

Evenimente

Tabere biblice de neuitat, de Mia și Costel Oglice

    În fieecare an organizăm la Centrul de Studii Biblice din zona lacului Surduc o tabără pentru copiii și tinerii din cele 8 sate din împrejurimi. Ne-am bucurat că și anul acesta am putut sluji împreună cu echipa din România la această tabără. Înainte de această tabără și slujire a fost organizată o tabără în Cartierul Mondial, Lugoj, la care au participat copii și adolescenți. Împărțiți în 4 grupe, am studiat cartea Cum să devii campionul lui Dumnezeu.

     În timpul studiului biblic copiii au învățat să cerceteze ce se spune în cartea 2 Timotei despre „Păzirea Evangheliei” și ducerea ei altora. Regulamentul ofcial al taberei a fost descoperit în Scriptură, în timp ce copiii au fost pregătiți să devină campionii lui Dumnezeu, cunoscând Cuvântul, astfel încât să poată preda ștafeta și termina alergarea pentru primirea unei cununi nepieritoare. Pe par cursul lecțiilor zilnice, însușinduși adevărurile studiate, copiii au înțeles mesajul Evangheliei și cum pot deveni  fii și fiice ale lui Dumnezeu. În această tabără, 26 de persoane, copii și adolescenți, s-au rugat să-L primească pe Domnul Isus ca Mântuitor. La sfârșitul taberei, acești copii și-au invitat familiile și prietenii la biserică, unde fiecare grup a prezentat un program cu ceea ce a învățat.

     Prezența Domnului a fost simțită de toți și atmosfera plină de dragoste și bucurie a fost expresia veștii bune propovăduite. În următoarea săptămână a avut loc tabăra pentru copii și tineri din 8 sate din jurul lacului Surduc. Copiii au venit plini de entuziasm, încântați să participe la această tabără. Și aici am studiat cartea Cum să devii campionul lui Dumnezeu.

    Copiii și tinerii au fost împărțiți în 5 grupe de studiu. Toți participanții la această tabără minunată au fost interesați să devină campionii lui Dumnezeu. Ei au fost implicați în studiu atât prin întrebări cât și prin scrierea răspunsurilor în manual. Au memorat versetele-cheie pentru ecare lecție și chiar au făcut concursuri de recitare a versetelor, cu dorința de a deveni „campioni ai lui Dumnezeu”.

    Copiii s-au familiarizat cu subiectele tratate în această carte, cum ar : „Păzește lucrul acela bun”, „Antrenează-ți gândirea”, „Să nu îți este rușine de mărturisirea Domnului”, „Mânuiește corect Cuvântul lui Dumnezeu”, „Tu să rămâi în lucrurile care le-ai învățat” și altele. Astfel ei au învățat cum să se pregătească pentru a deveni campioni ai lui Dumnezeu, cunoscând Cuvântul Său. Copiii și adolescenții au înțeles această pregătire înseamnă perseverență, adică a nu renunța, a te antrena și a trece la acțiune, la fel ca în sport: pe locuri, ți gata, start!

     Copiilor li s-a explicat planul lui Dumnezeu de mântuire a oamenilor și au fost întrebați dacă îl înțeleg. Cei care au dorit să-L primească pe Domnul Isus ca Mântuitorul lor s-au putut ruga personal. Această activitate s-a desfășurat în cele cinci grupe și 24 de copii și tineri s-au rugat să-L primească pe Domnul. La sfârșitul taberei, la fel ca în Cartierul Mondial, fiecare grupă și-a ales campionul. Campionii desemnați au fost prezentați în plen și li s-a înmânat o medalie.

    După aceea, a avut loc un concurs de recitare a versetelor biblice și s-a cântat imnul taberei intitulat „Aleargă spre Isus”. Un tânăr a spus: „Sunt foarte bucuros că am putut studia această carte și să învăț despre Dumnezeu”.

    Competiția a fost foarte intensă și foarte încurajatoare pentru toți liderii participanți și în cele din urmă a fost ales campionul taberei. În timpul taberei s-au format relații de prietenie între copii și învățători, iar despărțirea a fost grea. Învățătorii au plâns și am văzut în această expresie sinceră a dragostei unii pentru alții, o dovadă netăgăduită a rezultatelor minunate obținute în aceste tabere.

 

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste două ocazii deosebite, pentru eforturile depuse de fratele Gigel și echipa cu care a organizat aceste două tabere unde am slujit împreună la peste 200 de copii și adolescenți. Aceștia au avut parte de o tabără biblică de vară plină de amintiri plăcute, iar bucuria, drăgălășia și veselia lor au rămas în inima noastră și a echipei care a slujit.