Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator

Evenimente

Festivalul Precept Rusia 2017, de Mia și Costel Oglice

    După o călătorie lungă am ajuns în sudul Rusiei, la 4 ore depărtare de Krasnodar unde anul acesta, în perioada 24-29 iulie, a avut loc Festivalul Precept Rusia. La acest festival au participat 250 de persoane din multe orașe ale Rusiei și din Siberia; unii studenți au călătorit 3 zile cu trenul. Am fost impresionați de eforturile liderilor de a călători 36 de ore din St. Petersburg, 24 de ore din Moscova,  Ekaterinburg etc. Cu această ocazie am predat cursul 2 Petru și acest festival a fost un prilej de multă bucurie.

    Tot acum am sărbătorit și graduarea a 12 absol­venți ai Institutului Precept din Rusia; în fiecare zi a festivalului a fost cald, dar în ziua graduării au fost 40⁰C și nu am avut aer condiționat! Părtășia și programul au fost deosebite, ca și mărturiile studenților.

    Petru Svetlov, din Obnimsk, regiune Kaluga a făcut cunoștință cu studiul biblic Numele lui Dumnezeu, într-o biserica baptistă și a venit la institutul Precept ca să crească spiritual. El a absolvit școala biblică și seminarul și a spus: „În adevăr am învățat nu numai teoretic, ci și practic. Viața mea s-a schimbat cu fiecare sesiune. Acum studiez Cuvântul lui Dumnezeu, nu comentarii. La fiecare sesiune mă cufund în biblie și mă bucur că adevărurile învățate le pot preda altora; conduc 2 grupuri și predau la școala duminicală în biserică. Studiind 2 Petru am învățat cum să mă pregătesc pentru cer. Mulțumesc mult pentru tot efortul profesorilor noștri și pentru investiția lor în viața noastră”. Petru a luat diploma de onoare în formarea de ucenici. 

     Katko Ina are 4 copii și locuiește în Usti Labinsk. A aflat despre institut de la mama ei și primul curs pe care l-a studiat a fost Legământul; atunci a văzut importanța studiului biblic și s-a înscris la institut.  Ina a venit la festival cu 3 copii și un bebeluș. Nu a lipsit de la nici o oră și a fost activă. Ea a primit diploma de onoare pentru disciplină și eforturi. Ea a spus: „2 Petru m-a mișcat prin frumusețea subiectelor tra­tate, importanța cunoașterii adevărului și înțe­legerea celor 7 calități ale credinței. Domnul mi-a dat 4 copii și am înțeles că El mă cheamă să lucrez cu copiii și tinerii. Pentru mine Festivalul a fost o analiză a vieții de credință și am reînviat spiritual. Mulțumesc că ați venit și ați predat acest curs foarte important pentru creșterea mea spirituală”.  

     Diacov Maxim Ivanovici s-a întors la Domnul la 17 ani. Invitat de un prieten, a participat la un tur cu bicicletele. Acolo a cunoscut o fată creștină și așa Maxim a ajuns la biserică unde a înțeles că Dumnezeu a făcut totul pentru el. Dar Maxim avea o viață dublă. El s-a pocăit, și-a cerut iertare, a aflat despre studiul biblic și s-a înscris la institut. S-a bucurat că a putut participa la festival, care l-a înviorat și motivat la slujire. 

    Firsova Svetlana a crescut la orfelinat unde a întâlnit o fată pe care toți o batjocoreau, dar ea le răspundea: „Eu oricum vă iubesc, căci Isus vă iubește”. Svetlana a fost mișcată de cuvintele acestei fete și a întrebat-o: „De unde știi astfel de cuvinte?”. Fata i-a răspuns: „Vino cu mine și îți voi arăta. În fiecare duminică, pe ascuns, merg la biserică.” Svetlana s-a dus cu această fată la biserică, a auzit mesajul Evangheliei și s-a pocăit. Svetlana a fost invitată la studiu biblic și ea se mira cum răspunde biblia la întrebările ei. Svetlana s-a mutat la Moscova, la biserica pastorului Zanin, și așa a venit la institut; ea a studiat 3 cursuri cu dorința să-L cunoască pe Domnul și să-i ajute și pe alții, așa cum a fost ajutată și ea. „Mulțumesc pentru cursul 2 Petru pe care l-ați predat. Cuvântul mi-a atins inima. Sunt fericită că fac parte dintr-o echipă care m-a acceptat așa cum sunt, emotivă, și mulțumesc dragilor învățători pentru dedicarea vieții lor și împlinirea Cuvântului lui Dumnezeu”.

     Timur a venit la festival, cu bunica, din orașul Samara. El s-a împrietenit cu noi și la fiecare oră de predare ne salută, ne îmbrățișează și după clasă ne mulțumește pentru predare. „Am primit informații clare despre calitățile credinței și m-am înflăcărat. Înainte mă întrebam: „Cum pot veni la Dumnezeu?” La acest festival am găsit răspuns la întrebările mele. La festival am întâlnit o familie adevărată, cu care pot comunica, cu totul deosebită de cea din societate. Sunt atât de fericit că vă cunosc!” Timur este crescut de mamă și bunică. 

    Papina Evghenia din Krasnodar a fost invitată de prietena ei la o conferință Precept pe tema căsătoriei. Ea era creștină de 13 ani, dar avea multe întrebări la care nu găsea răsunsuri. Participarea la cursul „Căsătorie fără regrete” a mișcat-o când a studiat „Rolul soției”. Viața ei a început să se schimbe. Părinții erau uimiți de schimbarea ei și ascultau tot ce le spunea din acest curs. Papina s-a rugat Domnului și soțul a fost de acord ca ea să meargă la institut. Toată familia este fericită că mama merge la institut căci Papina spune acasă tot ce învață. Atmosfera în casă s-a schimbat și acum au venit cu toții la festival. „Festivalul a întărit lucrarea minunată pe care o face Dumnezeu în inima mea. Prin cartea 2 Petru am primit potențial mai mare și înțelegere ca să pot împărtăși altora acest Cuvânt. Mulțumesc Domnului care prin Cuvânt a dat sens și direcție vieții mele. Am 2 grupe de studiu biblic în 2 sate”.

    Kretova Svetlana este profesoară de limba și literatura rusă în orașul Kursk. Are 2 copii și o nepoțică. Soțul a decedat anul acesta și s-a pocăit cu 2 zile înainte de a muri. La festival Svetlana a înțeles profunzimea Cuvântului și importanța lui și s-a înscris la institut. „La acest festival Dumnezeu a lărgit viziu­nea și scopul vieții mele. Vreau să mă pregătesc la institut ca să-i pot învăța pe alții. Pentru mine a început o viață nouă”. La acest festival a participat și un grup de 14 lideri din echipa surdo-muților, care conduc institutele biblice Precept pentru surdo-muți. Mila și soțul ei Valera sunt profesori și coordonatorii lucrării cu surdo-muții din Rusia și alte țări rusofone. Ei ne-au mulțumit pentru organizarea festivalului și posibilitatea de a participa. 

Mărturiile participanților au fost o mare încurajare pentru noi, văzând puterea Cuvântului pentru schimbare, motivare, dedicare. 

-„În timp ce am studiat 2 Petru, Dumnezeu mi-a arătat măreția Lui, care nu poate fi cuprinsă. Sunt încurajat de oameni care vor să trăiască în neprihănire și aici este o bucățică din acel pământ nou și cer nou care ne așteaptă așa cum am învățat în acest curs”. 

- O lideră a mărturisit că locuiește într-un sat cu o biserică mică, și unitatea de la festival, studierea tuturor cu același gând a făcut-o să se simtă ca într-o familie mare. Festivalul a fost pentru ea părtășia prețioasă în Cuvânt cu frați și surori atât de dorită. 

- O soră căsătorită cu un musulman, s-a ridicat cu lacrimi în ochi și a mărturisit. „Vă iubesc pe toți. Am venit aici cu un complex de inferioritate. Soțul meu îmi spune că sunt o mamă rea și nu pot educa copiii. Eu am început să îl cred. Am venit la festival și am slujit copiilor, am participat la grup, am văzut că copiii mă iubesc și mă ascultă. Aici am am primit vindecare și am înțeles că o pot învăța și pe fiica mea”. 

- „Mi-am dorit mult să vin la acest festival, dar nu aveam bani de drum. Dumnezeu S-a îngrijit de partea financiară. Sunt așa de fericită că am ajuns aici. Sunt foarte mulțumitoare pentru tot ce am învățat! Aici am luat hotărârea că voi sluji Domnului toată viața”.

      La festival au fost prezentate seminare pentru lucrarea cu tinerii, cu copii, prin sport și alte lucrări. Am făcut o evaluare a lucrării din Rusia, am programat sesiunile, s-au legat prietenii, colaborare între lideri și o încurajare a echipelor celor 15 institute din Rusia.  În contextul în care legile din Rusia restrâng lucrarea creștinilor evanghelici, festivalul ne-a încu­rajat să continuăm lucrarea. Însăși protecția Domnului de a organiza acest eveniment și graduarea într-un loc public a fost o minune și o binecuvântare. Mulțumim tuturor celor care se roagă pentru noi și lucrare!