Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator

Mărturii despre impactul studiului biblic inductiv în închisori

După ce Dumnezeu i-a schimbat viața din copil al străzii, din om al închisorii în copil al Său, Petru Kalberer, face lucrare în penetenciare. În acest an a mers în 34 de închisori, 1300 de cursuri de studiu biblic inducvit și 1300 de Noi Testamente au fost duse în închisori. Gardienii spun că nu au nici un program care să îi facă pe deținuți să stea cuminți măcar o oră, dar cu cursurile de studiu biblic, ei sunt liniștiți și studiază atent.

Petru Kalberer, a mărturist că a stat de vorbă cu fostul Ministru al Educației, care este închis în penetenciarul de la București. Fostul Ministru a spus că are multă pregătire academică, dar nu a văzut niciodată pe nimeni în viața lui să-și susțină cu atâta înfocare punctul lui de vedere. A citit foarte multe cărți, dar niciodată nu a avut în mână un curs de studiu biblic inductiv. Cursul "Cum să faci alegeri pe care să nu le regreți?" a fost primul curs de studiu biblic pe care la studiat împreună cu Petru, care a ajuns apoi în mâna multor deținuți.

În închisori Petru predă studiu biblic pe nivele, primul nivel de curs este alcătuit din 4 cărți de studiu biblic. După primul nivel deținuții trebuie să caute 4 ucenici și primește diplomă, sau primește o recompensă (o întrevedere cu familia sau o ieșire pentru o zi din penitenciar). Acum 860 de deținuți au primit cursuri și studiază Cuvântul lui Dumnezeu. Cei care au pedepse mari sau chiar pe viață sunt cei mai serioși în studierea Sfintelor Scripturi.

Deținuții expediază scrisori, iar în fiecare zi vin cîte 30-35. Dacă Petru ar lipsi o săptămână, ar trebui trebui să meargă la poștă cu sacul ca să le transmită cursurile de studiu biblic. Deținuții așteaptă atât de mult cursurile și lecțiile de studiu biblic. Gardienii când văd cât de relevante sunt cursurile de studiu, ei singur aduc serii de studenți, astfel mulți deținuți ajung să studieze Cuvîntul lui Dumnezeu.

Foarte mulți oameni ajung în închisoare din cauza banilor. Iată de ce cursul:"Banii și posesiunile în căutarea fericiri"i, are atâta priză în închisori. Cu banii poți cumpăra un pat - dar nu somnul, medicamente - dar nu sănătate, relații influențe - dar nu libertate.

Eu nu-mi pot controla gândurile- asta a spus unul din gardieni, apoi acest gardian a stat și a participat la lecțiele predate de Petru, a păstrat cursul de studiu biblic, a studiat cursul, nu a dat cartea și altora, ci a vrut să o păstreze.

Petru Kalberer cînd a studiat cu deținuții cursul de studiu biblic inductiv:"Trăiește victorios în timpuri dificile" , unul din deținuți a spus: Numai ochii spălați cu lacrimă văd mai bine.

O altă mărturie interesantă împărtășită este că doi directori din pușcărie s-au ridicat în picioare, i-au strâns mâna lui Petru și l-au sărutat pe obraz. I-au mulțumit că a venit la ei în închisoare să lucreze și să le împărtășească Cuvântul lui Dumnezeu.

Petru Kelberer ne-a prezentat nevoi de rugăciune și vă rugăm să ne alăturăm alături de el și să mijlocim împreună la Dumnezeu:

  • Să ne rugăm pentru lucrătorii de pușcărie care nu prea vor să premită să se facă studiu biblic pentru că le este dat de lcuru în plus ca să-i aducă la studiu pe deținuți, să-i caute, să facă tabele.
  • Sunt ucenici ai Domnului Isus, care sunt închiși pe viață și fac și ei la rîndul lor ucenici acolo. Nu cer mâncare sau ceva material, ei sunt liberi acolo, Dumnezue i-a eliberat de povara păcatului. Să-i susținem în rugăciune ca să rămână tari, să fie exemple și să îl mărturiesească pe Hristos cu putere și dragoste.
  • Să ne rugăm pentru preoții din închisori care aruncă cărțile băieților. Nici ei nu intră și nici pe alții nu lasă să intre în Împărăția lui Dumnezeu.
  • Ca să stea să răspundă la scrisori de multe ori Petru ajunge la etapa ca pasta din pix să se epuizeze. Rugați-vă să adauge Dumnezeu lucrători în echipă care să meargă împreună cu Petru în penetenciare și să ducă deținuților vestea Evangheliei.