Cunoaște pe Domnul

mai profund.


Trăiește

diferit.


“Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, și o lumină pe cărarea mea.”

Psalmul 119:105

  • Home
  • Magazine
  • Tabere pentru persoanele cu dizabilități din Republica Moldova

Tabere pentru persoanele cu dizabilități din Republica Moldova

Sergiu Rutcovschi împreună cu echipa cu care lucrează,  au organizat o tabără pentru persoanele  cu dizabilitățăți din  Republica Moldvoa,  în perioada 2-7 iunie 2014. La tabără au participat 110 persoane care se confruntă cu probleme, aceste persoane  au fost însoțite de familie, prieteni pentru a putea fi  ajuti. Misiunea în care este implicat Sergiu, are ca scop să integreze persoanele cu dizabilități în societate, de aceea taberele sunt o unealtă foarte bună pentru că scopul propus să fie atins.

Tabăra a descurs foarte bine, activitățile taberei au descurs interesant și au fost apreciate de participanții taberei. Vorbitorii de limba română au studiat cursul “Eliberarea de frică”, iar vorbitorii de limbă rusă au studiat cursul “Cum să faci alegeri pe care să nu le regreți”.

Toți s-au bucurat de faptul că au putut studia lucruri noi din Cuvântul lui Dumnezeu, apreciind faptul că în Moldova se pune un accent deosebit pe Cuvântul lui Dumnezeu. La această tabără au fost organizate și victorine cu întrebări din cursurile biblice studiat, astfel toți au avut posibilitatea să primească literatură creștină. Pe parcursul taberi 20 de persoane L-au acceptat pe Domnul Isus Hristos în inima lor ca Domn și Mântuitor.

Participanții au avut posibilitate să participe pe lîngă studiu și la multe alte jocuri interesante, starturi vesele, victorine, astfel timpul pentru ei a fost foarte interesant și activ. În fiecare seară participanții au cîntat pentru Dumnezeu, cîntecele învățate le-au plăcut foarte mult,  astfel mulți participanți au solicitat ca să li se ofere și lor cîntările cîntate, fiindcă le-a plăcut foarte mult.

Tabăra a lăsat o amprentă pozitivă în inima participanților, asta se poate de înțeles  din impresiile și mărturiile pe care le-au împărtășit participanții: Tamarei Lesanu  a spus că nu dorește să se întoarcă acasă, și că ar vrea să rămână pentru întreaga viață în tabără. Un alt grup de persoane cu dizabilități din Sofia, raionul Drochia care nu au familii, și copilăria și-au petrecut-o la orfelinat au spus că au rămas entuziasmați de lideri, studiu, activități, program și de odihna binevenită de care au avut parte în tabără. Mărturia lui Zavarotnaia Ala, a fost o încurajare și pentru organizatori, ea a mărturisit că tabăra a ajutat-o foarte mult să mediteze la Cuvîntul lui Dumnezeu iar lucrurile care înainte nu le-a înțeles deplin, tabăra a fost un prilej ca multe învățături să le înțeleagă. O altă tabără a fost organizată  în data de 27 iulie – 2 august, pentru copii cu dizabilități și părinții lor. Părinții copiilor au studiat  cursul “Eliberarea de frică”, părinților le-a plăcut foarte mult cursul pe care l-au studiat.

Sergiu Rutcovschi ne-a mărturist faptul că făcând misiune printre persoanele cu dizabilități de mai mulți ani, a constatat că aproape majoritatea bisericilor din Moldova nu au persoane cu dizabilități,  însă el a început să motiveze slujitorii bisericilor să înceapă lucrarea cu aceste persoane. Ceea ce face Sergiu împreună cu echipa cu care lucrează, scopul le este ca să integreze persoanele cu dizabilități în bisericile locale, în fiecare localitate existînd persoane cu probleme însă ei sunt izolați de societate.  Asta a făcut și Sergiu au stabilit un program de zi într-un centru de zi în cadrul bisericii din satul Căpriana, la acest centru participă patru persoane în fiecare săptămînă, iar soția lui Sergiu, Tatiana lucrează cu aceste persaone, au timp de părtășie, studiu biblic, activități diverse.

Dumnezeu lucrează într-un chip minunat în viața acestor persoane și pentru aceasta spune Sergiu că se merită să lucrezi din plin cu aceste persoane ca să ajungă să îl cunoacă pe Dumenzeu  și astfel să fie mîntuiți.


Manuale


Zidind relații

Zidind relaţii – cum să dezvolţi relaţii trainice, pline de compasiune şi dragoste? Oamenii sunt mereu în căutare de relaţii. […]

Zaharia

Dmnezeu spune: „Întoarceţi-vă la Mine“ – dar sincer, ar schimba aceasta cu adevărat lucrurile? După învierea Sa, Domnul Isus mergea […]

Vrei să fii uncenicul lui Isus? Trebuie să plătești prețul!

Ce așteptări avea Isus atunci când chema bărbați și femei ca să fie urmat? Era rezonabil? Care este diferența dintre […]

Viaţa predată – O privire asupra vieţii creştine normale

Având ca bază biblică Epistola lui Pavel către Efeseni, autorul redă cum arată viața creștinului atunci când „permite lui Dumnezeu […]

CONTACTEA-ZĂ PROGRAMATORUL

CONTACTEA-ZĂ PROGRAMATORUL