Cunoaște pe Domnul

Mai Profund ,


Trăiește

Diferit .


“Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, și o lumină pe cărarea mea.”

Psalmul 119:105

Tabere biblice de neuitat, de Gigel Olariu

   În fiecare an organizăm la Centrul de Studii Biblice de la Surduc o tabără pentru copii din cele 7 sate din împrejurimi. Ne-am bucurat să avem și în anul acesta cu noi un grup de 20 de tineri din Biserica Hoffmantown, orașul Albuquerque, statul New Mexico, SUA, care a venit sub conducerea lui Jason Hedgecock, pentru a sluji la această tabără împreună cu Mia, Costel Oglice și echipa din România.

  Înainte de această tabără și slujire la Surduc, grupul de tineri a organizat o tabără în cartierul Mondial din Lugoj unde am plantat o biserică acum 3 ani. La această tabără au participat 157 de copii, adolescenți și tineri, împărțiți în 5 grupe și s-a studiat cartea Iacov, Vai am dat de probleme ”. Prin studiul biblic la care participă, copiii sunt în­vățați să răspundă potrivit Cuvântului lui Dum­nezeu la problemele cu care se confruntă. De exemplu, „Confuzul” are nevoie de ajutor. Ce îngrozitor este să-ţi rupi piciorul în timpul antrenamentului! De ce a permis Dumnezeu să se întâmple una ca asta? Copiii învață să înțeleagă Cuvântul lui Dumnezeu și să-i ajute pe alții să găsească răspunsuri la întrebările lor, într-un mod plăcut Lui.

   În ultima zi a taberei din cartierul Mondial, s-a făcut invitație personală și peste 50 de copii și tineri s-au rugat să-L primească pe Domnul Isus ca Mântuitor al lor. Copiii, adolescenții și tinerii care au participat la tabără au fost prezenți la biserică cu ocazia serviciului divin și a botezului nou testamentar al trei persoane din cartier. Fiecare grup a prezentat un program cu ceea ce a învățat în tabără. Prezența Domnului a fost simțită de toți și atmosfera plină de dragoste și bucurie a fost expresia veștii bune propovăduite, care, atunci când este primită, oamenii pot începe să aibă o relație reală cu Dumnezeu.

În perioada 22-26 iunie a avut loc o tabără pentru copii la Centrul de Studii Biblice de la Surduc. Copiii din 7 sate au primit cu entuziasm invitația de a participa la această tabără. Lecțiile predate au fost din aceeaşi carte a lui Iacov, „Vai, am dat de probleme”. Copiii și tinerii au fost împărțiți în 5 grupe de studiu. Astfel copiii, adolescenții și tinerii au fost interesați să învețe ce spune Biblia și cum pot răspunde la problemele care vin neanunțate în viață prin felurite încercări.

Toți participanții la tabără au fost implicați în studiu atât prin întrebări cât și prin scrierea răspunsurilor în manual. Toți au memorat versetele-cheie și chiar s-au întrecut în recitarea lor. Astfel ei s-au familiarizat cu subiectele predate: „Uneori mi se întâmplă lucruri rele”, „Uneori sunt ispitit să fac rău”, „Uneori nu mă port frumos cu alții”, „Uneori gura îmi produce necazuri” etc. Astfel copiii au învățat ce spune Biblia despre încercări, ispite, limbă și care este răspunsul potrivit în situații dificile, cum ar fi: confuz, mânios, trist etc.

   Copiii și tinerii au înțeles că atunci când ne punem încrederea în Domnul Isus, primim iertarea păcatelor și suntem împăcați cu Dumnezeu. Copiilor li s-a explicat planul mântuirii și li s-a spus că dacă l-au înțeles și doresc să-L primească pe Domnul Isus, se pot ruga Lui. Acest lucru a fost făcut în fiecare grup și peste 100 de copii și tineri s-au rugat să-L primească pe Domnul. În timpul taberei s-au format relații de prietenie între copii și învățători și la despărțire a fost greu să ne spunem „La revedere!”. Învățătorii au plâns și au văzut în această expresie sinceră a dragostei lor unii pentru alții o dovadă netăgăduită a rezultatelor minunate ale lecțiilor învățate aici.

Am mulțumit lui Dumnezeu pentru aceste două ocazii deosebite de a organiza cele două tabere în cartierul Mondial și la Centrul de la Surduc, unde au participat aproximativ 300 de persoane. Astfel copiii s-au putut bucura de o tabără biblică de vară plină de amintiri plăcute. Zâmbetele, drăgălășia și veselia lor au rămas în inima echipei care i-a slujit și a mea.

Mulțumesc Domnului pentru echipa care a venit să slujească și pentru traducătorii care i-au ajutat. Domnul să îi binecuvânteze și să îi răsplătească pe toți!


Manuale


Zidind relații

Zidind relaţii – cum să dezvolţi relaţii trainice, pline de compasiune şi dragoste? Oamenii sunt mereu în căutare de relaţii. […]

Zaharia

Dmnezeu spune: „Întoarceţi-vă la Mine“ – dar sincer, ar schimba aceasta cu adevărat lucrurile? După învierea Sa, Domnul Isus mergea […]

Vrei să fii uncenicul lui Isus? Trebuie să plătești prețul!

Ce așteptări avea Isus atunci când chema bărbați și femei ca să fie urmat? Era rezonabil? Care este diferența dintre […]

Viaţa predată – O privire asupra vieţii creştine normale

Având ca bază biblică Epistola lui Pavel către Efeseni, autorul redă cum arată viața creștinului atunci când „permite lui Dumnezeu […]

CONTACTEA-ZĂ PROGRAMATORUL

CONTACTEA-ZĂ PROGRAMATORUL