Manual pentru copii: Călătorie în lumea digitală

Tehnologiile informaționale, au înlocuit jucăriile în viața multor copii aducând o revoluție adevărată în lumea noastră. Tableta, telefonul și computerul, sunt deosebit de atractive pentru copii și foarte repede cei mici devin dependenți de ele. Prin aceste dispozitive în viața mult copii a intervenit încetinirea dezvoltării în multe aspecte și astfel ei sunt împiedicați să se bucure de copilărie, de viață și de oameni. Este responsabilitatea maturilor sa folosească înțelept tehnologiile și să-i învețe pe cei mici cum să aibă o atitudine corectă față de ele. Acest manual – Călătorie în lumea digitală, este exact pentru aceasta, să ofere copiilor o educație sănătoasă în privința utilizării tehnologiilor informaționale.

Scopul acestui manale este să educe copiii cu vârsta cuprinsă între 7-13 ani, cum să folosească înțelept tehnologiile informaționale și cum să se păzească de pericole, să le formeze o perspectivă corectă asupra utilizării tehnologiilor informaționale din perspectiva Cuvântului lui Dumnezeu. Un alt aspect pe care se pune un accent deosebit, este să readucă pe cei mici cât de mult posibil în lumea reală și să se restabilească legături strânse între cei mici și părinții lor. Acest manual poate fi folosit de către părinți, antrenori, profesori de școli duminicale și educatori, ca să ofere celor mici o direcție sănătoasă în ce privește folosirea tehnologiilor informaționale la care au acces.

Manualul cuprinde 4 module a câte 4 lecții, în total sunt incluse 16 lecții, la sfârșitul fiecărui modul copii au de realizat un test foarte interesant. Fiecare lecție pornește de la o problemă reală cu care se confrută cei mici, sau cu care se pot confrunta în timp. Lecțiile sunt elaborate într-un stil interactiv, atractiv, sunt incluse activități prin care cei mici sunt implicați în procesul studierii, astfel ca atenția lor să fie captivată și concentrată la subiectul care se studiază. De asemenea, copii primesc teme de casă, idei de jocuri și activități deosebit de interesante pe care le au de realizat în viața reală, dar și alternative sănătoase pe care le pot realiza cumpătat și limitat la dispozitivele pe care le dețin.

Temele abordate sunt următoarele:

Modulul I:

 1. Hai să ne jucăm.
 2. Jocurile de computer și banii.
 3. Prietenia reală și cea virtuală.
 4. Cum îți petreci timpul?
 5. Test.

Modulul II:

 1. Cum știi ce e bine și ce e rău?
 2. Cele mai importante lucruri.
 3. Diferența dintre lumea reală și cea virtuală.
 4. Etica comunicării.
 5. Test.

Modulul III:

 1. Chat-ul.
 2. Să ne ferim de violență!
 3. Răpirea.
 4. Iertarea greșelilor.
 5. Test.

Modulul IV:

 1. Să ne ferim de imagini rușinoase!
 2. Identitatea personală.
 3. Informația personală pe internet.
 4. Muzica perfectă pentru vârsta ta.
 5. Test.

Directorulul Misiunii Precept Eurasia, d-nul Vasile Filat, a venit cu inițiativa acestui proiect la care a lucrat împreună cu echipa formată din: Artur Boicu, Eduard Rudoi, Erika Maico, Anastasia Filimon și Lenuța Filat. Dacă doriți să procurați acest manual îl găsiți aici.


Să educăm noua generație în folosirea corectă a tehnologiilor informaționale moderne!

La sesiunea din 29 iunie – 10 iulie vom organizaun grup, care vor trece pregătirea pentru predarea noului curs pentru copii “Călătorie în lumea digitală”, lansat recent la Chișinău.

CONTACTEA-ZĂ PROGRAMATORUL

CONTACTEA-ZĂ PROGRAMATORUL