Mărturii despre impactul studiului biblic inductiv

    Petru Kalberer, aflîndu-se la sesiunea Judecători, a făcut prezentare cu privire la lucrarea cu deținuții și cu oamenii străzii cu care lucrează. El ne-a mărturisit  că a ora actuală se lucrează în  închisori intensiv, unii dintre deținuți  au la rîndul lor ucenici și este chiar și a 3-a generație de ucenici – ucenicii ucenicilor lor. Deținuții studiază cu mare pasiune Scripturile, după cursurile de studiu biblic inductiv. Un aspect important pe cre ni la povestit a fost faptul că după ce el s-a eliberat din închisoare mergea cu mama lui pe deal să strîngă măcieș, venea zgîrîiat de spini însă măcieșul îl strîngea pentru al vinde. Cîștiga în jur de 30 de lei, astfel putea să meargă la penetenciar pentru a face lucrare. Îi era foarte greu, nu avea nici un sprijin, dar a continuat să depună efort, pentru că a înțeles un lucru frumos pe care ni la spus și nouă: ”Când vom merge în ceruri vom  fi întrebați nu ce a făcut biserica pentru noi, dar ce am făcut noi  pentru Biserica lui Hristos.”

          Petru ne-a rugat să îl susținem în rugăciune pentru următoarele nevoi: pentru voluntari, pentru echipă, foști deținuți să vină în închisoare pentru a se implica cu predarea studiului, pentru piedicile din partea administrației, vindecare soției lui, plantarea unui orfelinat în India, fonduri pentru lucrarea din penitenciar, Dumnezeu să ridice lucrători noi  care să se implice în această lucrare.

  Ghița Elena, ne-a mărturisit ce impact a avut pentru ea  studiului biblic inductiv: “Institutul de studiu biblic inductiv, a fost pentru mine o rampă de lansare. Am venit cu o mare dorință să slujesc, dar încă nu știam cum. Aici am învățat. Sunt onorată să fac parte din familia PRECEPT. Am văzut aici o dedicare atât de mare față de studierea Sfintelor Scripturi și față de lucrarea prin care este dus Cuvântul lui Dumnezeu.Mulțumesc pentru impactul acestui Institut în viețile noastre și nu doar în viețile noastre, pentru că noi primim și trebuie să transmitem și altora. Știu că viața mea este trăită cu sens.

   Shirinai Dosova, ne-a povestit care a fost dorința ei cea mai mare cu privire la institutul de studiu bibli inductiv: M-am rugat mult să fie deschis Institut în satul meu de baștină. Dumnezeu a răspuns la rugăciune. S-a deschis Institutul în casa fratelui meu, casă din care am fost cândva alungată din pricina lui Hristos. Șhirinai ne-a prezentat cîteva nevoi de rugăciune: pentru lucrarea în Uzbekistan,  pentru literatură ca să nu fie găsită și  confiscată,  pentru posibilități de deschiderea a Institutului Precept, pentru că pastori care se tem să nu fie prinși cu literatură creștină care este interzisă, oamenii sunt în frică se tem să mărturisească pe Hristos, pentru Kirgastan și Kazahstan.

    Gahova Nadeja, ne-a povestit lucruri interesante despre contextul din mongolia și schimbarea pe care o face Cuvântul lui Dumnezeu printre oameni: Mongolia este o țară cu perspectivă, pentru că mongolii sunt foarte buni misionari. Prima dată când am vorbit despre sexualitate în biserică, ochii tinerilor erau foarte speriați. Abia așteptăm să fie tradus cursul ”Sexualitatea din perspectiva Bibliei”, pentru că biserica are foarte multe probleme din pricina necunoașterii. Creștinii trăiesc în concubinaj și se liniștesc cu faptul că trăiesc cu un creștin, nu cu un necreștin.

    Tinerii care vin la sesiune sunt foarte energici. Nimeni nu stă fără lucru. Mulți sunt studenți la universitate și fac diferite lucrări în universitate. Am început să lucrez cu profesorii din școlile publice. La început erau foarte indiferenți, deloc impresionați de cunoașterea Cuvântului. Dar, studiind, Duhul Sfânt a lucrat în viețile lor. Una din ele a spus că a început să iubească Biblia după studiul inductiv, până și la culcare o ia și doarme cu Biblia, pentru că îi este foarte dragă. Această profesoară mărturisește că nu știa înainte cum îi poate vorbi Duhul Sfânt și doar după studiu, după ce a început să spună Domnului toate lucrurile în rugăciune, ea început să înțeleagă toate lucrurile și să înțeleagă îndemnurile Duhulului Sfânt. Acum ne rugăm să-i putem pregăti să predea tinerilor în școlile unde activează, cursul: “Sexualitatea din perspectiva Bibliei”.

   Eremia Catoteanu, a prezentat lucrarea pe care o face la Târgu-Jiu. Haideți să ne rugăm împreună pentru nevoile care le-a prezentat: înțelepciune și pricepere de la Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor,echipă de oameni curajoși, în lucrarea în care este implicat să nu facă nimeni nimic pentru slavă deșartă, ci pentru extensia Împărăției lui Dumnezeu pe pământ.


Să educăm noua generație în folosirea corectă a tehnologiilor informaționale moderne!

La sesiunea din 29 iunie – 10 iulie vom organizaun grup, care vor trece pregătirea pentru predarea noului curs pentru copii “Călătorie în lumea digitală”, lansat recent la Chișinău.

CONTACTEA-ZĂ PROGRAMATORUL

CONTACTEA-ZĂ PROGRAMATORUL